Studium Generale Eindhoven

Uitdaging: een cultureel programma aantrekkelijk tonen voor studenten van de TU Eindhoven.

Op elke universiteit in Nederland is een afdeling Studium Generale actief. Zo ook op de TU in Eindhoven. Hun taak is het bevorderen van de maatschappelijke, intellectuele en culturele vorming van studenten. Concreet worden daarvoor lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, excursies, theater- en filmvoorstellingen en workshops georganiseerd.

Onze taak werd dit uitgebreide en diverse programma op zo’n manier presenteren dat studenten snel vinden wat hen aanspreekt, zodat ze gemotiveerd worden om activiteiten bij te wonen en op een simpele manier een ticket kunnen kopen. Zo maken we het zo laagdrempelig mogelijk.

We bedachten daarom een website waar veel ruimte is voor het uitlichten van programma items. Daarbij wordt niet alleen de titel genoemd, maar kan er ook een promotionele zin toegevoegd worden. Deze kan net iets meer prikkelen om de student over de streep te trekken. Daarnaast was het doel om het enthousiasme wat er bij activiteiten is, de gezelligheid en de betrokkenheid in beeld brengen. Het is niet saai om hierheen te gaan, maar juist hartstikke leuk! Omdat studenten nu eenmaal vaak een extra duwtje in de rug nodig hebben zijn er ook programma’s waarbij ze studiepunten verdienen, dat moet dan natuurlijk wel goed in beeld gebracht worden.

Tot dusver ons niet onbekend. Maar we konden ook onze tanden zetten in een nieuwe ontwikkeling. De verkoop van de tickets gaat namelijk via ons systeem en niet via een externe ticketpartner. Daarbij zijn er een aantal randvoorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden;

  • Sommige voorstellingen zijn gratis voor studenten, maar er moet wel gereserveerd worden.
  • Sommige voorstellingen zijn ook toegankelijk voor medewerkers of alumni, maar deze moeten wel een ticket kopen.
  • Studium Generale zelf kan vrijkaarten weggeven, deze staan los van de voorraad.

Wanneer de voorstelling eenmaal plaatsvindt, moeten de kaartjes ook gescand kunnen worden. Voor Studium Generale is het immers belangrijk om inzicht te hebben in de aanwezigen, maar ook om ervoor te zorgen dat 1 ticket niet 4x gebruikt wordt. Daarom ontwikkelden we de mogelijkheid om in te loggen op de website, waarbij je als beheerder de volledige gastenlijst kunt zien. Scan je een ticket, dan wordt deze automatisch op Aanwezig gezet. Een hele simpele manier om te bekijken hoeveel mensen er in de zaal zitten! Ook staat hier de betalingsstatus in opgenomen en de Studierichting en – fase. Een compleet overzicht dus van je publiek.

 

Samen met Studium Generale Eindhoven zijn we bezig de website door te ontwikkelen. Zo wordt er bijvoorbeeld een functionaliteit toegevoegd om vanuit ons CMS direct een nieuwsbrief in Mailchimp te kunnen exporteren. Daarover spoedig meer!

Nieuwsgierig? Bekijk hier de website.

Slide
Detailpagina programma
Gastenlijst en e-ticket
Homepage

Share