SLAM!

Play music, play life

Jongerenzender SLAM! heeft zich sinds 2005 met name gericht op jongeren. Met hun muziekkeuze (voornamelijke dance) en evenementen spreken zij een doelgroep van jongeren en jong-volwassenen aan. Na de overname door Radiocorp wil SLAM! graag groeien en hun doelgroep uitbreiden naar een doelgroep van 18 tot 35 jaar. Er moet een groei in het marktaandeel komen en de focus moet komen op ‘radio’. Dat is hun core business.

Om dit te bereiken heeft SLAM! ons gevraagd het duotone design en de merkpositionering te evalueren tot een multimediale campagne. Het doel: Aanzetten tot luisteren.

Ingredients Grafisch ontwerp, Creatief concept
Ingredients Grafisch ontwerp, Creatief concept
Jaar 2017
web http://www.slam.nl

Wat typeert SLAM! Juist ja; magenta, gedurfd, het moet knallen, aanspreken, prikkelen en onderscheidend zijn van rest, maar de artiest dient wel centraal te staan. Het magenta moet blijven vanwege de herkenbaarheid en ook de slogan “Play music, play life” blijft behouden.

Met deze richtlijnen zijn we uitgekomen bij een concept waarbinnen ‘geluid’ een belangrijke rol speelt. Hoe visualiseer je geluid en hoe komt dat tot zijn recht met een artiest in beeld? We hebben verschillende mock-ups gemaakt en besproken en ondanks het enthousiasme bij SLAM! merkten we uiteindelijk dat dit de communicatie-uitingen iets te complex maakte en twijfelden we over de herkenbaarheid van een afstand. Aangezien de campagne d.m.v. abri’s gelanceerd wordt, was dit een belangrijk gegeven om rekening mee te houden.  

Om ons aan een hele belangrijke richtlijn te houden (houd het simpel), hebben we gekozen voor patronen. De patronen kunnen ook terugkomen wanneer er geen foto wordt gebruikt maar geeft wel herkenbaarheid aan het merk, zeker in combinatie met de magenta kleur. Om de verbreding van SLAM! te tonen en een oudere doelgroep aan te spreken dan voorheen, zijn er door SLAM! toonaangevende artiesten geselecteerd. Zij vertegenwoordigen de bredere muziekstijlen die nu bij SLAM! te horen zijn. De gezichten van deze artiesten laten we terugkomen in de duo-tone. Herkenbaar genoeg om als voorbijganger te herkennen en in de typische SLAM! kleuren.

Na deze campagne heeft SLAM! de huisstijl ook doorgevoerd in hun website, online tv kanaal, social media kanalen en op hun kantoor.

 

Logo Concept Concept Concepts Abri Bieber Posters Website Abri bus Facebook

Share