Melvin The Machine

AKA Melvin the Magical Mixed Media Machine

Onder leiding van designstudio HEYHEYHEY is speciaal voor de Dutch Design Week 2011 een machine gebouwd die een aantal simpele taken erg complex uitvoert: een echte Rube Goldbergmachine dus. De machine heeft veel successen gekend op Dutch Design Week en maakte furore op het internet.

Melvin is een project van studio HEYHEYHEY, en is gebouwd en ontworpen in samenwerking met Frank Winnubst / Bas van Hout / Bart Bekker / Wouter Corvers / Jeroen Hezemans / Bas van Raay / Kor Smeenge / The Cre8ion.Lab

Melvin is een mooi voorbeeld van een project waarbij we meer hebben bijgedragen aan het project dan oorspronkelijk de bedoeling was. We hebben ervoor gezorgd dat Melvin interactie kan voeren met zijn publiek door middel van het sturen van een twitterbericht, het maken van een foto of het plaatsen van een video op YouTube. Uiteindelijk zijn we ook echt mee gaan bouwen en hebben we meegeholpen bij het maken van een film over Melvin die inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken is. We hebben zelfs de homepages van CBS News en Vimeo gehaald.

Melvin the Machine Melvin the Machine Melvin the Machine Melvin the Machine Melvin the Machine

Share