Groene Engel

Cultureel hart van Oss

De Groene Engel, al bijna 20 jaar aanwezig in Oss, om een breed scale van culturele activiteiten een podium te geven. Voor beginnende artiesten, onbekend talent en voor de kleine cultuur-en buitenlandse films. Wij hebben hemel en aarde bewogen om de Groene Engel weer op te frissen én van 2009 naar 2018 te halen en het is gelukt!

Ingredients Websites, Branding, Creatief concept, Experiences
Ingredients Websites, Branding, Creatief concept, Experiences
Jaar 2018
web http://www.groene-engel.nl

Rijksmonument en thuishaven
Geopend in 1999, in het rijksmonument dat diende als hoofdkantoor van de margarinefabriek van Anton Jurgens (uiteindelijk uitgegroeid tot Unilever). Het ademt historie en cultuur en nu dient het als poppodia, of misschien wel als een cultuurpodium. Naast popconcerten heeft de Groene Engel ook film, theater, politiek, beeldende kunst en een eetcafé. Het aanbod is in de laatste jaren zo vergroot, dat het eerder de stempel cultuurpodium hoort te hebben.

Die naam? Tsja, ook daar zijn ze nog een beetje over in het ongewis. Het schijnt dat in de beginperiode van het gebouw al de naam ‘Groene Engel’ had. De meest gehoorde theorie, mevrouw Jurgens had een botanisch tuin, die de Groene Engel werd genoemd. Voilà.

De Groene Engel heeft als poppodium al artiesten als Racoon, Kane, Kraak & Smaak, De Dijk en The Opposites op de bühne gehad.

Van flowchart tot user experience
Samen met de Groene Engel hebben we een kick-off gehad, waarbij dieper in zijn gegaan op historie, huidige data en extra wensen. Deze meetings zijn extreem belangrijk, want we mogen niks vergeten en we willen de Groene Engel graag efficiënter laten werken. Al deze punten worden daarna meegenomen in een flowchart en verwerkt in het interactie- en content ontwerp. Met de klant hebben we dit proces stap-voor-stap doorlopen. Tijdens deze fase hebben we ook direct een stuk user experience en animatie meegenomen, aan de hand van voorbeelden geeft dit een beter beeld van onze uiteindelijk visie op de website. Belangrijk, want we willen de bezoekers van de Groene Engel graag verrassen. 

Bij het uiteindelijk ontwerp zijn we gaan kijken naar de nieuwe branding. Hoe krijgen we de Groene Engel van 2009 naar 2018. We gaan voor grotere afbeelding die meer impact hebben, we passen de typografie aan en we gaan meer aandacht geven aan de content. Zo zorgen we ervoor dat content weer king wordt. Middels inspirerende titels willen we de bezoekers ook overhalen om andere theatervoorstellingen, films of concerten te bezoeken.

3990

Modulaire pagina's

Samen met de Groene Engel hebben we een indeling gemaakt van de pagina’s, wat komt waar en welke onderwerpen kunnen we samenvoegen. Dit om de navigatie compact te houden en voor de gebruiksvriendelijkheid. Maar wat doe je dan als er nieuwe pagina’s bij komen? Om het eenvoudig uitbreidbaar te maken heeft ieder menu-item een overzichtspagina. Een pagina met links + een korte beschrijving. Goed voor de SEO maar zeker zo goed voor de usability en het eenvoudig navigeren. 

3996

Visueel of scannen?

Wat vind jij fijner? Lijst weergave of blok weergave? Het zijn eigenlijk twee type bezoekers. De een vind het fijn om snel te scannen, de ander vindt het prettiger om visueel verleid te worden door grotere afbeeldingen. Je herkent het wel, vroeger had je het ook met de tv gids. Of je gaat direct naar het filmoverzicht, of je scant de dagprogrammering. Het is dus moeilijk om één (beste) keuze te maken. Vandaar dat we beide aanbieden.

3991

Schoonheid in details

Geen bombastische animaties, geen extreme typografie maar subtiliteit. Bij de Groene Engel zijn we gefocust op kleine details die écht iets toevoegen. Fijne animaties die het gevoel geven dat het klopt. 

Hoe ga je dan om met meerdere data?

Dat blijft een lastige, een voorstelling kan nou eenmaal 4 of 5 keer afspelen. Vaak zelfs een aantal keer op dezelfde dag. Na veel nadenken, discussiëren en testen hebben we besloten om deze standaard aan de linkerkant te tonen. Je ontkomt er bijna niet aan. Je wilt niet alles wegstoppen en je wilt in één ogenblik zien op welke data de voorstelling speelt. Zeker als je bepaalde data niet kunt of als tickets zijn uitverkocht.

3993

Active tickets

Door onze koppeling met Active Tickets hoeft de Groene Engel de activiteiten maar op één plek in te voeren. Teksten, afbeeldingen en trailers worden automatisch uit Active Tickets gehaald. Dit voorkomt veel werk voor de Groene Engel, waardoor het programma steeds sneller en eenvoudiger wordt om toe te voegen.

Share