Discovery Festival

experiment / science / art / music

Discovery Festival (28 september) is een vooruitstrevend nachtfestival dat draait om het experiment en nieuwe dingen ontdekken. Na zes succesvolle edities van Discovery Festival in Amsterdam kan nieuwsgierig publiek nu ook in Rotterdam en Eindhoven terecht. Elke stad neemt een andere hoek van de wetenschap onder de loep en dat is exact hoe The Cre8ion.Lab dit project heeft benaderd. We zijn bij de ontwikkeling van de branding, het campagnebeeld en de website uitgegaan van de wetenschap en het experiment.

The Cre8ion.Lab zou The Cre8ion.Lab niet zijn als we hiervoor niet het laboratorium in waren gedoken. We bezochten de TU Eindhoven alwaar we onze labjassen aantrokken en onder begeleiding van een echte laborant een aantal experimenten uitvoerden. Deze proeven vormden meteen de basis voor het campagnebeeld, waaronder bijvoorbeeld flyers, posters en t-shirts. Ieder stad heeft een eigen website waarop een ander experiment te zien is. Iedere site heeft dus een eigen gezicht, maar vormt ook duidelijk een onderdeel van het geheel.

Discovery Festival Handout 2012 Posterontwerp 2012 The Making of the Artwork 2012 The Making of the Artwork 2012 The Making of the Artwork 2012 The Making of the Artwork 2012 Website 2013 Poster ontwerp 2013 Artwork 2013 Artwork 2013

Share