Slim gekoppelde databases

Welcome to building a network!

Kunstloc Brabant is hét expertisecentrum voor kunst en cultuur in de provincie Noord-Brabant. In 2011 ontwikkelden we samen met hen KONKAV – een plek waar Brabantse filmmakers, instellingen, bedrijven en opdrachtgevers samenkomen. Toen de website van KONKAV onlangs aan vernieuwing toe was, bedachten we een passende oplossing die bovendien veel breder ingezet kan worden.

 

Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept, (Web) Development
Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept, (Web) Development
Jaar 2019
web https://www.konkav.nl

Als uitvoeringsorganisatie voor de Provincie Noord-Brabant zet Kunstloc Brabant zich in voor het brede kunst- en cultuurveld, van basisschoolleraar tot professionele maker. Van strategisch advies tot aan financiering en alles ertussenin. Kunstloc Brabant, fusieorganisatie van BKKC en Kunstbalie, helpt de kunst- en cultuursector verder. Dat maakt hun dienstverlening meteen ook aardig complex - Kunstloc verbindt een grote hoeveelheid organisaties, makers en andere partijen met elkaar.

Specifiek voor de audio visuele sector is zo KONKAV ontstaan. Dit hebben we nu een bredere doorvertaling gegeven waardoor het als portal opgezet is wat voor meerdere sectoren binnen Kunstloc Brabant ingezet kan worden. Met slimme connectoren halen we content op bij externe bronnen (geen onnodig knippen en plakken meer), maar ook leden van het netwerportaal kunnen eenvoudig zelf hun profielen van content verrijken. 

De redactionele tijd die beschikbaar is voor KONKAV kan nu efficienter ingezet worden.

 

Netwerkportals

Jazeker! De doorontwikkeling van het bestaande platform KONKAV resulteerde in een slim antwoord op meer dan één vraag. Het samenbrengen van partijen is voor Kunstloc Brabant niet alleen van toepassing in de audiovisuele hoek, maar kan voor de gehele kunst- en cultuursector van toepassing zijn. Door intensieve samenwerking met de klant bedacht het Cre8ion Team een perfecte oplossing op maat. Het idee voor een vast format van netwerkportals was geboren.

4396

Zicht op kunst en cultuur

Wat houdt dat in? De kunst- en cultuursector is omvangrijk. Dat maakt het knap lastig om die sector goed in beeld te krijgen. Alle gegevens zijn voorhanden, maar omdat alle programma’s, lijsten en databases los van elkaar staan is er geen overzicht. Voor een organisatie als Kunstloc is overzicht hard nodig. Niet alleen om te monitoren, maar ook om de sector proactief te ondersteunen en vooruit te helpen. Om de thermometer in de sector te steken, en om zo op en top in te spelen op behoeften die er liggen. 

4395

KONKAV als voorbeeld

Voor Kunstloc Brabant koppelt onze eigen “virtuele collega” CAS alle databases slim aan elkaar. Omdat we KONKAV al op ons duimpje kenden, bood dit de ultieme kans om samen met Kunstloc te experimenteren: wat werkt wel, en wat niet? Voor KONKAV betekent dat er via een slimme RSS-feed altijd relevante content van verschillende online magazines en fora automatisch op de website wordt gepubliceerd. Er staat altijd een pasklare update voor deelnemers en geïnteresseerden in Mailchimp klaar. KONKAV is bovendien gekoppeld aan Salesforce, het CRM-systeem waar Kunstloc gebruikt van maakt, zodat er ook dwarsverbanden tussen andere fora en interessegebieden ontstaan. Het enige dat Kunstloc zelf nog doet is: monitoren wat er gebeurt en inspelen op behoeften die er leven. Bye bye copy-paste, hello automation!

 

Zelf zien is geloven
Op dit moment gebruikt Kunstloc Brabant twee netwerkportals en in de toekomst worden dat er waarschijnlijk meer. Wil je de netwerkportals met eigen ogen zien, check www.konkav.nl, www.talenthubbrabant.nl of maak (voor een kijkje in de keuken) een afspraak met The Cre8ion Lab. We laten je graag zien wat CAS voor jouw organisatie kan betekenen!

 

“In het oude CMS van KONKAV hingen de profielen van KONKAV’ers ‘los’.

Het CMS stond dus los van andere databases van Kunstloc. Super onhandig! Dat is wat er achter de filosofie van de netwerkportals zit: goed inzicht krijgen in sectoren - niet alleen film/AV - zodat we weten wat er speelt. En zodat we daar vervolgens op maat en rechtstreeks over met ze te kunnen communiceren met relevante content. Wat de samenwerking met The Cre8ion.Lab fijn maakt is dat ze meteen mee denken over een oplossing die langer mee kan, en die we breder kunnen inzetten. Het idee voor netwerkportals hebben we echt samen bedacht.”

 

Janneke van Laar (community manager KONKAV bij Kunstloc Brabant)

5492
4393
4394
4391
4398

Share